8 august 2012

Obligatii ale statiilor de distributie a produselor petroliere si alti operatori economici care comercializeaza uleiuri de motor si de transmisieCu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice:

a) Sa amenajeze in incinta un spatiu de colectare a uleiurilor uzate sau intr-o zona aflata la o distanta acceptabila pentru clienti si sa asigure colectarea cu titlu gratuit a acestora pentru tipurile de uleiuri comercializate;

b) Sa predea uleiurile uzate colectate operatorilor economici catre producatorii si importatorii de uleiuri, denumiti si persoane responsabile;

c) Sa afiseze la loc vizibil indicatoare privind amplasarea spatiilor de colectare.

(2) Obligatiile prevazute la lit. a) pot fi realizate ca alternativa si prin terti care sunt situati la o distanta acceptabila pentru clienti si sunt autorizati in acest sens.


ATENTIE:
Operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de gestionare a uleiurilor uzate:
-          sunt obligati sa intocmeasca planurile de interventie pentru situatii accidentale si sa asigure conditiile de aplicare a acestora.
-          Planurile de interventie pentru situatii accidentale se depun la sediul autoritatilor publice teritoriale pentru protectia mediului, la solicitarea eliberarii sau revizuirii autorizatiei de mediu.

Reveniti la articolul de baza: http://regimuldeseurilor.blogspot.ro/2012/08/despre-uleiurile-uzate-2.html