21 octombrie 2015

ISO 14001-2015 despre leadership și altele

Citește aici despre Capitolul 4.

Capitolul 5 Leadership


Am fost obișnuiți cu politica de mediu, angajamente, roluri, responsabilități, autoritate și în versiunea 2004 a standardului ISO 14001, dar chestiunea cu leadershipul este nou nouță. Probabil că pentru alte sisteme de management de tip ISO leadershipul a fost o chestiune de continuitate, dar în cazul nostru, al sistemelor de management de mediu, este „pastila” care se dorește a fi motor pentru resuscitarea întregului efort de a pune în funcțiune și de a opera acest sistem. În fine, poate că această ultimă frază nu sună prea bine, dar cei care cunoaștem cât de cât cum stau lucrurile cu sistemele de management de mediu în cadrul organizațiilor, putem spune că, dacă acestea nu sunt moarte de tot, atunci nici vii nu sunt.

Dacă leadershipul este o chestiune bună pentru sistemul de management de mediu, atunci să încercăm să îl localizăm în tabloul de ansamblu prezentat de ISO pentru sistemul de management de mediu.

 Foto preluat din ISO 14001-2015 (sursa www.iso.org)

Imaginea de mai sus pune cerințele ISO 14001-2015 în contextul ciclului P-D-C-A, caracteristic sistemelor de management promovate de ISO. O privire scurtă și ne dăm seama că leadeshipul nu este inclus nici în P, nici în D, nici în C și nici în A. Leadershipul este inclus în centru, adică în zona în care afectează toate cele patru puncte cardinale ale sistemului de management de mediu. Cu alte cuvinte, cerința referitoare la leadership este în centrul sistemului, afectează în egală măsură toate etapele prin care trece un sistem într-un ciclu de îmbunătățire continuă și are rolul de combustibil pentru viața sistemului.

Această teorie poate fi considerată cât se poate de adevărată, întrucât fără efortul oamenilor și leadershipul acestora, de la vârf la bază, nimic din cele ce urmează în capitolele 6, 7, 8 9 și 10 nu se poate întâmpla.

Capitolul 5 are trei subcapitole, după cum urmează:

5.1 Leadership și angajament
5.2 Politica de mediu
5.3 Roluri, responsabilități și autorități în cadrul organizației.

5.1 Leadership și angajament

Luată de jos în sus, cerința 5.1 menționează termenul de afacere (noutate în ISO 14001), în sensul acelor activități considerate critice pentru scopul și existența organizației. Acest detaliu nu trebuie trecut cu vederea dacă vrem să înțelegem noua tendință, aceea de integrare a cerințelor ISO 14001 în afacere și nu de a face o altă afacere din sistemul de management de mediu, în paralel cu afacerea principală.

Cerința 5.1 se adresează managementului de la vârf, element central, care trebuie să demonstreze leadership și angajament în următoarele direcții (simultan și nu la alegere):

1. să își asume responsabilitatea pentru eficacitatea sistemului de management de mediu,
2. să se asigure că politica de mediu și obiectivele de mediu sunt stabilite și că acestea sunt coerente cu direcția strategică și contextul organizației,
3. să se asigure că cerințele sistemului de management de mediu sunt integrate în procesele de afacere ale organizației,
4. să asigure resursele necesare pentru sistemul de mangement de mediu,
5. să asigure comunicarea importanței unui sistem de management eficace și importanța conformității cu cerințele pentru sistemul de management de mediu,
6. să asigure că sistemul de management de mediu își atinge rezultatele planificate,
7. să asigure conducerea și sprijinirea angajaților pentru a contribui la eficacitatea sistemului de management de mediu,
8. să promoveze îmbunătățirea continuă,
9. să susțină alte roluri relevante ale managementului, pentru a demonstra leadership în zonele lor de responsabilitate.
 
Cu alte cuvinte, „programul în 9 pași” prezentat mai sus reprezintă pastila combustibilă pe care managementul de la vârf trebuie să o administreze afacerii pentru ca sistemul de management de mediu să existe și să funcționeze. Perfect adevărat. Dacă acest pachet de cerințe nu funcționează, atunci sigur sistemul de management de mediu va dormi precum vagoanele în gară. Nevoia unei locomotive este exprimată prin acestă cerință cheie.

5.2 Politica de mediu

Nimic nou în acestă cerință. Este putin cosmetizată cerința 4.2 din standardul ISO 14001-2004. Singura abatere de la textul anterior este posibilitatea de a extinde cele trei angajamente la altele noi, în funcție de particularitățile organizației și a rezultatelor pe care aceasta le așteaptă.

De reținut, politica de mediu trebuie să fie menținută ca informație documentată.

5.3 Rolurile, responsabilitățile și autoritățile din cadrul organizației

Noutatea în cerința 5.3 este legată de dispariția obigativității numirii de către managementul de la cel mai înalt nivel a unui reprezentant / mai mulți reprezentanți (care au anumite atribuții, responsabilități și autoritate). În versiunea 2015, cerința compensează cu alocarea de responsabilitate și autoritate, pentru aceleași cerințe specifice.

Cu alte cuvinte, noul standard nu modifică substanțial prezența unui reprezentant care să vegheze la îndeplinirea cerințelor din standard în cadrul sistemului de management de mediu și să raporteze către top management cu privire la performanța sistemului și performanța de mediu, ci doar cere ca aceste sarcini să fie trecute în seama unei funcții relevante în cadrul organizației, ceea ce este cam același lucru.

Atât aici despre capitolul 5. Ce putem concluziona? Apare leadershipul ca element central în sistem; top managementul capătă responsabilități sporite, se cere acestuia activarea celorlalți participanți la sistem pentru colaborare și implicare; se cer calități de leadership la etajele de mai jos de top management; se cere o politică de mediu care trebuie menținută ca informație documentată; rolurile, responsabilitățile și autoritatea trebuie repatizate proporțional în organizație cu sistemul și nevoile acestuia de funcționare și pentru atinderea rezultatelor așteptate.

Ce nu spune standardul în cerința 5? Aici este o chestiune foarte interesantă și pe care o dezvolt în detaliu la cursul dedicat sistemelor de management de mediu, acolo unde va aștept să discutăm despre ISO 14001, sisteme și sisteme integrate.

Citește aici despre Capitolul 6.

O listă completă a articolelor pe tema ISO 14001-2015 găsiți aici.

Pentru înscrieiri la cursul dedicat ISO 14001-2015 vă rog să luați legătura cu colegii mei care se ocupă de aceste aranjamente, la numărul de telefon 021.314.14.30 sau mobil 072.611.69.18.

Până la următorul articol, toate cele bune!
Trimiteți un comentariu